diumenge, 3 de novembre del 2024

Anem al Liceu: "La cuina de Rossini"

 

ANEM AL LICEU A VEURE I ESCOLTAR ÒPERA

Hem rebut una carta a l'escola amb aquestes imatges:

ROSSINI (1792-1868)

CANELONS ROSSINI


OBERTURA GUILLEM TELL

GRAN TEATRE DEL LICEU

ARGUMENT
ARGUMENT DE L'OBRA

ELS PERSONATGES I LES SEVES MÚSIQUES:



GUILLEM TELL
La història de Guillem Tell:
La gent d’Altdorf  (a Suïssa) viu feliç i s’estima la seva terra, però el Governador Gessler els amenaça.
Gessler posa el seu barret al mig de la plaça d’Altdorf i ordena que tothom li ha de fer reverència.
Guillem Tell es nega a fer reverència a l’escut d’armes de Gessler.
Gessler obliga a Guillem Tell a tirar una fletxa a una poma, posada dalt del cap del seu fill Jemmy.
Guillem Tell encerta la poma i Gessler el fa empresonar. Després els soldats de Gessler destrossen el poble d’Altdorf i volen que no quedi rastre de la història de Guillem Tell.
Però Guillem Tell escapa de la presó i els ciutadans es reuneixen amb ell per iniciar una revolta contra el Governador Gessler, el derroten i aconsegueixen la pau i la llibertat. 






ROSSINI CUINER:
AMANIDA A LA ROSSINI

"Has de prendre oli d'oliva de Provenza i li afegiràs mostassa anglesa, unes gotes de vinagre francès, oli (cosas del vers?), pebre, enciam i, amb prudència, suc de llimona; després hauràs d'afegir una trufa tallada en llàmines i barreges i treballes tot plegat".



CANELONS ROSSINI


TOURNEDÓ ROSSINI

TRUFA